Grina detox paket
Sačinjen da na potpuno prirodan i zdrav način, bez stresa i mučenja, a vrlo ukusno pomognete svome telu da zadrži sve lepo od prethodnih avantura i osloboti se onoga što mu može stvarti tegobu i opterečivati ga tokom svih izazova koji mu doalze u susret.
Više o svim benefitima sadržaja Grina detox paketa možete pročitati u nastavku.
Klice Alfalfa
Klice Alfalfe imaju dovoljnu količinu hlorofila, gvožđa i vitamina K. Hlorofil je supstanca potrebna za lečenje i čišćenje. U stanju je da detoksifikuje telo i eliminiše nečistoće iz organizma. Takođe pomaže u suzbijanju infekcije. Klice Alfalfe pomažu u razgradnji ugljen-dioksida i zaustavljaju reprodukciju anaerobnih bakterija. Štaviše, klice Alfalfe sadrže visok sadržaj vitamina A i enzima potrebnih za poboljšanje tena kože. Takođe hidrira suvu kožu i čini je glatkom. Suva koža je uobičajeni problem tokom ovih dana.
Vitamin K je potreban za održavanje zdravlja kostiju i stvaranje krvi. Vitamin K je potreban za aktiviranje osteokalcina koji je protein koji cirkuliše u krvi. Podržava apsorpciju kalcijuma za sprečavanje osteoporoze.
Smatra se da su ove klice korisne za pojedince koji paze na težinu. Sadrži malo kalorija, šećera i masti. Klice Alfalfe imaju visok sadržaj vlakana i odličan su izvor proteina. Sadržaj vlakana inhibira oslobađanje grelina koji je hormon koji pokreće glad.
Klica Alfalfe pomaže u uklanjanju lošeg holesterola iz tela. Poseduje veliku količinu saponina koji je biljno jedinjenje značajno za smanjenje nivoa LDL holesterola i poboljšava nivo HDL holesterola.
Klice Alfalfe smatraju se pročišćivačima krvi jer sprečavaju stanja koja razvijaju infekcije. Klice Alfalfe imaju sposobnost detoksikacije, što je korisno za čišćenje krvi i pomaže funkciji jetre i bubrega i ima antimikrobno delovanje.
Klice Alfalfe pomažu u rešavanju digestivnih tegoba, upala i propadanja zuba. Sadrži visok odnos digestivnih enzima kao što su amilaza, lipaza, invertaza, koagulaza, pektinaza i proteaza.
Uz to, konzumacija klica Alfalfe sprečava probavne smetnje ili višak gasova pomažući varenje hrane. Enzimi za varenje olakšavaju razgradnju masti, ugljenih hidrata i proteina koji uznemiruju stomak.
Klice Alfalfe pružaju smirujuće efekte na telo i pomažu u suočavanju sa stresom i smanjuju anksioznost. Poboljšava čvrst san osobama sa nesanicom.
Infekcija urinarnog trakta je bolna bolest. Smatra se da su klice Alfalfe korisne za lečenje infekcije urinarnog trakta. Ublažava i čisti bakterije iz bešike i urinarnog trakta. Prirodni je diuretik koji pospešuje protok urina i uklanja bakterije koje izazivaju infekciju urinarnog trakta.
Klice Alfalfe pomažu u regulisanju pH vrednosti želuca.
Klice Brokolija
Klice brokolija se smatraju za jedne od najzdravijih vrsta klica. Klice brokolija su odličan izvor vitamina A, C i K, folne kiseline i rastvorljivih vlakana i posebno su tražene zbog visoke koncentracije antioksidanata koje imaju u sebi.
Klice brokolija sadrže velike količine supstance glukorafanin, prirodnog antioksidansa i sulforafan-detoksifikujućeg izotiocijanata za koji se smatra da je antikarcinogena supstanca. Inače, sulforafan je supstanca koji mu daje gorkast ukus. Sulforafan je takođe neophodan za podršku funkciji mozga u slučaju smanjene oksigenacije u moždana tkiva. Ovo jedinjenje može zaštititi kožu od UV oštećenja, delimično zbog ćelijske zaštite koju nudi, kao i zbog svojih antiinflamatornih svojstava.
Dokazano je da klice brokolija potencijalno sadrže između 30-50 puta više glukorafanina od zrele glavice brokolija. Koliko su hranljive materija koncentrisane u klicama brokolija ilustruje i činjenica da u 50g klica brokolija ima ista količina sulforafana kao u 1 kg zrelog brokolija.
Klice brokolija su odličan pojačivač imuniteta.
Unos klica brokolija smanjuje rizik od anemije. Snažan imunitet je od vitalnog značaja za sprečavanje bolesti poput prehlade i različitih infekcija.
Kod ljudi koji su koristili klice brokolija pokazalo se smanjenje nivoa holesterola i triglicerida koji predstavljaju značajan rizik za kardiovaskularne pacijente.
Stoga, antioksidantivni i efekat vlakana koje imaju klice brokolija sugerišu da je njihova konzumacija odličan način za smanjenje ukupnih rizika od infarkta i srčanih bolesti, a takođe se može koristiti u zelenoj hemoprevenciji za sprečavanje raka.
Klice brokolija sadrže hranljive sastojke i bioaktivna jedinjenja koja smanjuju rizike od opadanja mentalne funkcije, a jača neurološku funkciju, a time i funkcionalan mozak.
Sadržaj hranljivih sastojaka klica brokolija podržava zdravu trudnoću. Takođe su bogate gvožđem koje pomaže u stvaranju krvi, jer budućim majkama treba velika količina krvi.
Klice brokolija su izuzetno bogata vitaminom C, koji je odličan antioksidans. Antioksidanti su neophodni u borbi protiv slobodnih radikala koji mogu oštetiti kožu. Takođe su presudni u smanjenju bora na koži, akni i pigmentacije kože što je posebno važno nakon intenzivnog izlaganja sunčevim zracima tokom leta.
Mikrobilje korijandera
Ima antiartritična i antireumatska svojstva koja smanjuju oticanje uzrokovano anemijom ili oštećenjem bubrega.
Prisustvo detoksikacijskih, dezinfekcionih, antifungalnih, antiseptičkih i antioksidativnih svojstava u mikrobilju korijandera pomaže u lečenju kožnih oboljenja poput suvoće, ekcema i gljivičnih infekcija.
Mikrobilje korijandera sadrži oleinsku kiselinu, linolnu kiselinu, stearinsku kiselinu, palmitinsku kiselinu i askorbinsku kiselinu koje pomažu u efikasnom snižavanju nivoa holesterola.
Borneol i Linalool nalaze se u mikrobilju korijanderu koji poboljšavaju probavu i funkciju jetre.
Dnevni unos mikrobilja korijandera kod osoba sa hipertenzijom pomaže u efikasnom snižavanju krvnog pritiska. Interakcija jona holinergika i kalcijuma pomaže u ublažavanju napetosti krvnih sudova i takođe smanjuje rizik od kardiovaskularnih oboljenja, poput moždanog udara i srčanog udara.
Komponenta poznata kao citronelol pronađena u mikrobilju korijandera služi kao antiseptik.
Takođe sadrži dobru količinu gvožđa koje je korisno za pacijente sa anemijom. Nedostatak gvožđa u krvi dovodi do lupanja srca, otežanog disanja, slabe kognitivne funkcije i ekstremnog umora. Gvožđe pomaže u pravilnom funkcionisanju organa u telu, poboljšava zdravlje kostiju i povećava energiju.
Svojstva antihistamina u korijanderu smanjuju neugodno stanje uzrokovano polenom i sezonskim alergijama.
Mikrobilje korijandera je bogato dodecenalom koji je moćniji od antibiotika.
Korijander pomaže u lučenju probavnih sokova i enzima u želucu promovišući peristaltičko kretanje i varenje. Takođe leči anoreksiju koja je poremećaj ishrane.
Mikrobilje korijandera je bogato antimikrobnim, antiinfektivnim, antioksidativnim i detoksikacijskim komponentama. Takođe sadrži gvožđe i vitamin C koji pomažu u jačanju imunološkog sistema.
Pošto je mikrobilje korijandera prirodni stimulans, reguliše menstrualni ciklus smanjujući bol povezan sa menstruacijom. Pomaže u pravilnom lučenju iz endokrinih žlezda.
Takođe ima stimulativni efekat na endokrine žlezde koje pomažu u povećanju lučenja insulina iz pankreasa, što takođe povećava nivo insulina u krvi. Reguliše apsorpciju i asimilaciju šećera što dovodi do pada nivoa šećera u krvi. Pomaže u smanjenju rizika od štetnih oscilacija, pada nivoa šećera u krvi i takođe poboljšava metaboličke funkcije.
Svež sok od ječmene trave
Sok od ječmene trave sadrži četiri puta više kalcijuma nego kravlje mleko i dvadeset puta više gvoždja od spanaća, više proteina od mesa, ribe, jaja, pasulja i mlečnih proizvoda, a Vitamina C ima više neko u pomorandži i dvostruko više nego u šargarepi.
Sok od ječmene trave bogat je hlorofilom i antioksidantima (poput lutonarina i saponarina), a takođe sadrži gama-amino-maslačnu kiselinu (GABA), ferulnu kiselinu, vitamine i minerale. Sadrži vitamine: A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C i K. Bogat je vitaminima B-kompleksa što je pogodno za vegeterijance i vegane. Sadrži folnu kiselinu. Mnoštvo minerala od kojih su najzastupljeniji kalijum, kalcijum, gvožđe, selen, bor, bakar. Sok od Ječmene trave se sastoji od 70% hlorofila, a njegov hemijski sastav je vrlo sličan hemijskom sastavu hemoglobina, zbog čega se često naziva zelena krv.
Takođe sadrži aminokiseline kao što su lizin, leucin, triptofan, treonin i mnoge druge. Sveže ceđeni sok ječma sadrži preko 80 enzima, i jedan je od najvećih izvora enzima u prirodi. Superoksid dismutaza (SOD) je važan enzim. Snažan antioksidant, sprečava proces starenja. Različita proučavanja su potvrdila njegovo protivupalno dejstvo, zajedno sa katalazom i glutamin peroksidazom, koji se takođe nalaze u soku, veoma je efikasan u sprečavanju hiperglikemijskog stresa.
Ukus je veoma oštar i gorak što je posledica velike količine supstance glukorafanin, prirodnog antioksidansa i sulforafan–detoksifikujućeg izotiocijanata za koji se smatra da je antikarcinogena supstanca. Sulforafan je takođe neophodan za podršku funkciji mozga u slučaju smanjene oksigenacije u moždana tkiva. Ovo jedinjenje može zaštititi kožu od UV oštećenja, delimično zbog ćelijske zaštite koju nudi, kao i zbog svojih antiinflamatornih svojstava. Sulforafan takođe može poboljšati varenje zbog svojih antiinflamatornih sposobnosti.
Istraživanja sugerišu da se upotreba svežeg soka od ječma može koristiti u zelenoj hemoprevenciji za sprečavanje raka.
U 100 g soka ima svega 14 ckal!
Blagotvorno dejstvo soka od ječmene trave se ogleda kroz: jačanje imuniteta, detoksikaciju organizma, regulisanje kilaže, pomoć u varenju, poboljšanje spavanja I podizanje energije, regulacija krvnog pritiska, blagotvorno dejstvo kod pročišćavanja krvi, regulisanje metabolizama, ublažavanje sistemske upale …