Prisustvo detoksikacijskih, dezinfekcionih, antifungicidnih, antiseptičkih i antioksidativnih svojstava u mikrobilju korijandera pomaže u lečenju kožnih oboljenja poput suvoće, ekcema i gljivičnih infekcija.
Mikrobilje korijandera sadrži oleinsku kiselinu, linolnu kiselinu, stearinsku kiselinu, palmitinsku kiselinu i askorbinsku kiselinu koje pomažu u efikasnom snižavanju nivoa holesterola.
Borneol i Linalol nalaze se u mikrobilju korijandera koji poboljšavaju probavu i funkciju jetre.
Dnevni unos mikrobilja korijandera kod osoba sa hipertenzijom pomaže u efikasnom snižavanju krvnog pritiska. Interakcija jona holinergika i kalcijuma pomaže u ublažavanju napetosti krvnih sudova i takođe smanjuje rizik od kardiovaskularnih oboljenja, poput moždanog udara i srčanog udara.
Komponenta poznata kao citronelol pronađena u mikrobilju korijandera služi kao antiseptik.
Takođe sadrži dobru količinu gvožđa koje je korisno za pacijente sa anemijom. Nedostatak gvožđa u krvi dovodi do lupanja srca, otežanog disanja, slabe kognitivne funkcije i ekstremnog umora. Gvožđe pomaže u pravilnom funkcionisanju organa u telu, poboljšava zdravlje kostiju i povećava energiju.
Svojstva antihistamina u korijanderu smanjuju neugodno stanje uzrokovano polenom i sezonskim alergijama.
Mikrobilje korijandera je bogato dodecenalom koji je moćniji od antibiotika, a potpuno zdrav! Nema potrebe za upotrebom opet veštačkih probiotika kako bi sprečili neželjene efekte antibiotika.
Korijander pomaže u lučenju probavnih sokova i enzima u želucu podstiče peristaltičko kretanje i varenje. Takođe leči anoreksiju.
Mikrobilje korijandera je bogato antimikrobnim, antiinfektivnim, antioksidativnim i detoksikacijskim komponentama. Takođe sadrži gvožđe i vitamin C koji pomažu u jačanju imunološkog sistema.
Pošto je mikrobilje korijandera prirodni stimulans, reguliše menstrualni ciklus smanjujući bol povezan sa menstruacijom. Pomaže u pravilnom lučenju iz endokrinih žlezda.
Takođe ima stimulativni efekat na endokrine žlezde koje pomažu u povećanju lučenja insulina iz pankreasa, što takođe povećava nivo insulina u krvi. Reguliše apsorpciju i asimilaciju šećera što dovodi do pada nivoa šećera u krvi. Pomaže u smanjenju rizika od štetnih oscilacija, pada nivoa šećera u krvi i takođe poboljšava metaboličke funkcije.