Priuštite svom telu ugodnu i potrebnu podršku za lagan prelaz iz jeseni u zimu, čineći ga sposobijim i otpornijim na izazove koje mu predstoje.
Ova kombinacija će činiti da telo bude snažnije, čistije, a nepcetu će ukusi i teksture goditi, međusobno se preplitati i dopunjavati, poput džez varijacija, pomalo drugačije, ali u svakom slučaju veoma zdravstveno blagotvorna.
Klice brokolija su odličan izvor vitamina A, C i K, folne kiseline i rastvorljivih vlakana i posebno su tražene zbog visoke koncentracije antioksidanata koje imaju u sebi. Klice brokolija sadrže velike količine supstance glukorafanin, prirodnog antioksidansa i sulforafan-detoksifikujućeg izotiocijanata za koji se smatra da je antikarcinogena supstanca i u ovo vreme povećanog aero-zagađenja više nego dragocen.
Dokazano je da klice brokolija potencijalno sadrže između 30-50 puta više glukorafanina od zrele glavice brokolija. Koliko su hranljive materija koncentrisane u klicama brokolija ilustruje i činjenica da u 50g klica brokolija ima ista količina sulforafana kao u 1 kg zrelog brokolija.
Klice brokolija su odličan pojačivač imuniteta.
Mikrobilje Sango Daikon rotve steklo je popularnost jer sadrži biljne estrogene koji se javljaju u prirodi i koji su slični ljudskom estrogenu, a korisne su kod simptoma povezanih sa menopauzom, fibrocističnom bolešću i valunzima. Odličan su izvor vitamina B, A, E, C i K i poseduju hlorofil i esencijalne aminokiseline.
Stvarajući brzo osećajem sitosti sa malom količinom, mikrobilje i klice rotkvi pomažu u gubitku kilograma. Enzimi razgrađuju skrob u hrani koji pospešuje apsorpciju hranljivih sastojaka. Ovo mikrobilje i klice su ljutkaste, što budi i razigrava nepce.
Mikrobilje Sango Daikon rotkve sadrži 29 puta više sadržaja vitamina C u odnosu na mleko i četiri puta više vitamina A. U poređenju sa krompirom, ima 10 puta više kalcijuma i više vitamina C u odnosu na ananas. Studija je pokazala da Mikrobilje i klice rotkvi poseduju visok sadržaj izotiocijanata i glukozinolata u poređenju sa zrelim korenom rotkve sa značajnim količinama fenola.
Može biti korisno za unapređenje zdravlja organa za varenje. Prezentovano je da ekstrakt mikrobilja i klica rotkve pomaže u pospešivanju protoka žuči. Žuč pomaže u razgradnji masti i poboljšava varenje
Mikrobilje Sango rotkve je odličan izvor folata. Pruža četvrtinu preporučene dnevne vrednosti folata u 100 grama klica rotkve. Folat promoviše kardiovaskularno zdravlje razgradnjom aminokiseline, homocisteina, koja uzrokuje aterosklerozu. Štaviše, nudi dovoljno folata i vitamina B6 koji je hranljiva materija koja razgrađuje homocistein.
Sveže cedjen-nezamrzavan sok od pšenilne trave sadrži više gvožđa od spanaća, više proteina od mlečnih proizvoda. Vitamina C ima više neko u pomorandži, i dvostruko više nego u šargarepi. Sadrži vitamine : A, B ,C, E , K, folnu kiselinu, mnoštvo minerala: kalijum, kalcijum, gvožđe, selen, bor, bakar. Takođe sadrži aminokiseline kao što su lizin, leucin, triptofan, treonin i mnoge druge.
Sveže ceđeni sok od pšenične trave sadrži mnoštvo enzima, i jedan je od najvećih izvora enzima u prirodi. Superoksid dismutaza (SOD) je važan enzim. Snažan antioksidant, sprečava proces starenja. Različita proučavanja su potvrdila njegovo protivupalno dejstvo, zajedno sa katalazom i glutamin peroksidazom, koji se takođe nalaze u soku, veoma je efikasan u sprečavanju hiperglikemijskog stresa.
Sok od pšenične trave se sastoji od 70% hlorofila a njegov hemijski sastav je vrlo sličan hemijskom sastavu hemoglobina, zbog čega se često naziva zelena krv.
U 100 g soka ima svega 14 ckal!
Blagotvorno dejstvo soka od pšenične trave
- jačanje imuniteta
- podizanje energije
- zdrav gubitak kilograma i regulisanje kilaže
- poboljšanje krvne slike
- regulaciju krvog pritiska
- pročišćavanje krvi
- regulisanje metabolizama
- sporiji proces starenja
- zglobove i kosti