Rukola mikrobilje 50 grama
Mikrobilje rukole su mladi izdanci rukole koji imaju intenzivan, pikantan i blago orašast ukus, karakterističan za ovo zeleno lisnato povrće. Bogato je vitaminima A, C i K, kao i mineralima poput kalcijuma, gvožđa i magnezijuma, što podržava zdravlje kostiju, imunitet i metabolizam. Mikrobilje rukole sadrži i snažne antioksidante i fitonutrijente, poput glukozinolata, koji pomažu u zaštiti ćelija i detoksikaciji organizma. Odličan dodatak salatama, pastama, sendvičima ili kao začin za razna jela.
418 rsd
Informacije o proizvodu
Ukus |
Aromatičan |
---|---|
Nutritivni profil |
Visok sadržaj antioksidanasa ,Visok sadržaj minerala ,Visok sadržaj proteina ,Visok sadržaj vitamina B-grupe ,Visok sadržaj vitamina C ,Visok sadržaj vlakana |
Zdravstvena korisnost |
Antikancerogena svojstva ,Antimikrobna svojstva ,Detoksikacija ,Imunitet ,Mentalna bistrina i fokus ,Podrška zdravlju jetre ,Regulacija šećera u krvi ,Smanjenje stresa ,Zdravlje bubrega ,Zdravlje kostiju ,Zdravlje kože ,Zdravlje očiju ,Zdravlje srca |
Opis proizvoda
Mikrobilje Rukole
Prednosti mikrobilja Rukole
- Visok sadržaj nutrijenata: Mikrobilje rukole je bogato vitaminima A, C, K i B-kompleksa, kao i mineralima poput gvožđa, kalijuma, mangana, kalcijuma, kalijuma, magnezijuma i folata. Mladi izdanci rukole su takođe bogati proteinima, riboflavinom, tiaminom, cinkom, pantotenskom kiselinom i bakrom. Flavonoidi pomažu u sprečavanju lepljenja holesterola za arterije, smanjenju krvnog pritiska, podizanju protoka krvi, poboljšanju funkcija krvnih sudova i smanjenju upale. Pomažu u smanjenju holesterola, održavanju nivoa šećera u krvi i smanjuju šanse za srčane bolesti.
- Visok sadržaj antioksidanata: Sadrži snažne antioksidante, uključujući glukozinolate, koji mogu pomoći u zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Mikrobilje rukole je odličan izvor antioksidanata koji mogu povećati sposobnost apsorpcije radikala kiseonika. Antioksidanti pomažu u održavanju ravnoteže enzimskih reakcija u ćelijama i eliminišu slobodne radikale koji oštećuju sistem. Antioksidanti pomažu u suzbijanju zdravstvenih tegoba poput prehlade, bolesti srca, raka i prevremenog starenja.
- Anti-inflamatorna svojstva: Pomaže u smanjenju upala u telu.
- Podrška digestivnom sistem: Dijetalna vlakna u mikrobilju podržavaju zdravlje creva.
- Detoksikacija: Pomaže u čišćenju tela od toksina.
Odlično se zdravstveno i nutritivno kombinuje sa mikrobiljem brokolija, graška, kelerabe, slačice kao i klicama alfalfe i piskavice.
Bolesti i stanja
Kardiovaskularne bolesti:
-
- Holesterol: Vlakna pomažu u snižavanju nivoa lošeg holesterola (LDL).
- Hipertenzija: Kalijum pomaže u regulaciji krvnog pritiska. Mikrobilje rukole sadrži visok nivo korisnih nitrata i polifenola. Unos nitrata može smanjiti krvni pritisak, smanjiti količinu kiseonika potrebnu tokom vežbanja i poboljšati sportske performanse.
- Ateroskleroza: Antioksidanti pomažu u zaštiti od nakupljanja plaka u arterijama. konzumiranje hrane poput mikrobilja rukole može smanjiti aterosklerozu kod žena.
- Preventiva: Efekti mikrobolja Rukole na zaštitu srca su posledica visoke koncentracije korisnih biljnih jedinjenja, uključujući polifenole i jedinjenja sumpora.
Dijabetes i mikrobilje rukole:
-
- Regulacija šećera u krvi: Dijetalna vlakna i proteini pomažu u održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi. Mladi izdanci rikole su dobar izvor vlakana koja pomažu u regulaciji glukoze u krvi i mogu smanjiti rezistenciju na insulin.
Digestivno zdravlje:
-
- Digestivni poremećaji: Visok nivo antioksidansa može da pomogne u smanjenju kiselosti u stomaku i zaštiti od čireva. Dijetalna vlakna pomažu u poboljšanju varenja i ublažavanju stanja kao što su zatvor i sindrom iritabilnog creva.
- Detoksikacija: Pomaže u eliminaciji toksina iz tela, podržavajući zdravlje jetre i creva.
- Apsorpcija minerala: Mikrobilje rukole ima veću količinu kalcijuma nego spanać ali znatno manju količinu oksalata, čak i u poređenju sa ostalim lisnatim povrćem. Oksalati sprečavaju apsorpciju minerala u telu. Pošto nema veliku količinu oksalata, minerali poput gvožđa i bakra lako se apsorbuju u telu i mogu se efikasno koristiti.
Podrška imunološkom sistem:
-
- Jačanje imuniteta: Vitamin C pojačava imunitet i poboljšava sposobnost tela da se bori protiv infekcija.
- Borba protiv slobodnih radikla: Mikrobilje rukole je izvor glukozinolata. Glukozinolati mogu biti odgovorni za gorki ukus biljaka i njihovu moć u borbi protiv raka. Telo razgrađuje glukozinolate u niz korisnih jedinjenja, uključujući sulforafan. Sulforafan može inhibirati enzim histon deacetilazu (HDAC), koji je uključen u napredovanje ćelija karcinoma. Sposobnost zaustavljanja HDAC enzima može u budućnosti učiniti hranu koja sadrži sulforafan potencijalno značajnim delom lečenja karcinoma.
Fitohemikalije poput sulforafana, indola i tiocijanata, koji pomažu u suzbijanju karcinoma u telu-rakom grlića materice, dojke, prostate i jajnika. Rukola je bogata ovim fitohemikalijama koji ograničavaju aktivnosti ćelija karcinoma. - Preventiva: Uključivanje u ishranu namirnica poput mikrobilja rukole potencijalno može da smanji rizik od raka dojke, pluća, kolorektalnog karcinoma, raka prostate.
Mladi izdanci rukole poseduju kompleks vitamina B i ostalih osam vitamina koji zajedno rade na poboljšanju metabolizma i zdravlja ćelija. Vitamin B pomaže u proizvodnji energije, crvenih krvnih zrnaca, sintezi masti i drugim procesima za zdravlje metabolizma i ćelija. Poseduje značajne količine kompleksa vitamina B u svojoj organskoj strukturi.
Respiratorne bolesti:
-
-
- Astma i bronhitis: Anti-inflamatorna svojstva mogu pomoći u ublažavanju simptoma astme i bronhitisa.
-
Zdravlje kostiju i mikrobilje rukole:
-
- Osteoporoza: Minerali poput kalcijuma, magnezijuma i fosfora podržavaju zdravlje kostiju i mogu pomoći u prevenciji osteoporoze. Mikrobilje rukole sadrži puno ključnih hranljivih sastojaka za zdravlje kostiju, uključujući kalcijum i vitamin K koji je uključen u metabolizam kostiju i njegov nedostatak može povećati rizik od preloma kostiju. Vitamin K poboljšava zdravlje kostiju igrajući suštinsku ulogu u mineralizaciji kostiju i pomaže u poboljšanju načina na koji telo apsorbuje i izlučuje kalcijum.
Mladi izdanci rukole rezultiraju niskim nivoom oksalata i omogućava prisustvo više minerala koji osiguravaju zdravlje i snagu kostiju što sprečava degeneraciju kostiju.
- Osteoporoza: Minerali poput kalcijuma, magnezijuma i fosfora podržavaju zdravlje kostiju i mogu pomoći u prevenciji osteoporoze. Mikrobilje rukole sadrži puno ključnih hranljivih sastojaka za zdravlje kostiju, uključujući kalcijum i vitamin K koji je uključen u metabolizam kostiju i njegov nedostatak može povećati rizik od preloma kostiju. Vitamin K poboljšava zdravlje kostiju igrajući suštinsku ulogu u mineralizaciji kostiju i pomaže u poboljšanju načina na koji telo apsorbuje i izlučuje kalcijum.
Zdravlje kože:
-
-
- Kožna oboljenja: Antioksidanti i vitamini u mikrobilju rukole mogu pomoći u poboljšanju zdravlja kože i upravljanju stanjima kao što su akne, ekcem i dermatitis.
-
Zdravlje očiju:
-
- Makularna degeneracija: Visoki nivoi vitamina A podržavaju zdravlje očiju i mogu pomoći u prevenciji makularne degeneracije. Mikrobilje rukole je odličan izvor karotenoida koji su pigmenti koji se prirodno javljaju i poboljšava sposobnost vida. Karotenoidi usporavaju razvoj makularne degeneracije koja je uzrokovana oštećenjem ventilacijskog polja, što potencijalno dovodi do katarakte. Visok unos karotenoida pomaže usporavanju simptoma starosti takođe.
Reproduktivno zdravlje i mikrobilje rukole:
-
- Trudnoća: Mladi izdanci rukole su odličan izbor za majke jer je bogato folnom kiselinom, koja pomaže u smanjenju razvoja mentalnih mana kod novorođenčadi.
Mozak:
-
- Mentalno zdravlje: Antioksidanti koji se nalaze u mladim izdancima rukole deluju kao antiinflamatorni borci u telu. Visok unos vitamina K pomaže usporavanju razvoja Alchajmerove bolesti.
Kako uključiti mikrobilje Rukole u ishranu
- Salate: Dodajte sveže mikrobilje Rukole u salate za dodatni unos hranljivih materija.
- Smoothie: Pomešajte ga u smoothie za dodatne vitamine i minerale.
- Sendviči: Koristite ga kao dodatak sendvičima za hrskavost i nutritivnu vrednost.
- Supe i čorbe: Dodajte mikrobilje Rukole u supe i čorbe za bogatiji ukus i dodatne nutrijente.
- Prilog: Koristite ga kao prilog i dekoraciju za različita jela, uključujući tjestenine i rižota.
Slični proizvodi
Daikon rotkva mikrobilje MIX 50 grama
Kale – divlji kelj mikrobilje 50 grama
Mikrobilje graška 50 grama
Mikrobilje Kres salate 50 grama
Mikrobilje Slačice 50 grama
Mikrobilje suncokreta 50 grama
Mizuna mikrobilje 50 grama
Vaša svakodnevna doza prirodnog blagostanja
Šta dobijate kada birate Grinu?
Dobijate hranu koja radi za vas. Naše klice, mikrobilje, matični sokovi i biljni sirevi jačaju vaše zdravlje, daju vam energiju i podstiču ravnotežu u svakodnevnom životu.
Zašto baš Grina?
Zato što nudimo:
Garantovanu svežinu – direktno sa izvora do vašeg stola.
Provereni kvalitet – bez kompromisa, samo potpuno prirodno za vaše zdravlje.
Pouzdanog partnera – proizvode stvorene s misijom vašeg blagostanja.
Uz Grinu, birate sigurnost, prirodnu snagu i bolji život – svaki put!